7 nov. 2011

Par agresat


Ne nastem cu un par sanatos pe care insa il putem degrada prin actiuni mecanice zilnice. Poluarea, uscarea cu foenul, decolorarea, pieptanatul des sunt tot atatea forme de agresiune a parului nostru. Desi grosimea si densitatea firelor de par este determinata genetic, gesturile pe care la facem zinic pot sa influenteze aspectul parului, ne spune Dr. Rodica Negreanu - Medic Specialist Dermatologie REGINA MARIA Reteaua privata de sanatate.

Doamna doctor ne sfatuieste ca, dupa ce ne spalam parul, in loc sa il frecam cu prosopul sau sa il uscam cu feonul, sa il infasuram cu un prosop sau sa il lasam sa se usuce la aer.

NU VA PIEPTANATI EXCESIV
Evitati pieptanatul excesiv al parului si pieptanati-l doar dupa ce s-a uscat partial, pentru a limita riscul de rupere. Caldura excesiva de la feon sau placa degradeaza firul de par si ar fi de preferat sa limitati utilizarea lor. Perierea parului trebuie limitata si ea la strictul necesar deoarece nu este un gest care il face mai sanatos.

DESPICAREA VARFURILOR
Decolorarea sau solutiile de permanent pot sa duca la despicarea varfurilor. Extensiile de par sau cozile prea stranse care tractioneaza radacina firelor de par pot sa determine caderea parului.

Utilizarea de balsam, care formeaza un strat protector la exteriorul firului de par, este insa utila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu