19 nov. 2008

Am cont de FaceBook. Primesc. Dar atunci sa nu se schimbe nimic

Domnilor si Doamnelor. Sunt putin pe ganduri de aseara. Si asta pentru ca imi dau seama ca sunt persoane care nu prea inteleg care este ratiunea de a avea un cont pe FaceBook, LinkedIn, My Space, Twitter, dupa formula: Ne cunoastem? Ma stii de undeva? Si asta, in contextul in care persoana este activa pe FaceBook sau altele. Exista o premisa de la care a pornit media sociala. A pornit dintr-o nevoie a oamenilor de a comunica, de a cunoaste oameni noi, de a face schimb de experiente, informatii si momente placute. Accentul cade aici pe cunoasterea de oameni noi in cadrul mediei sociale, in cazul nostru FaceBook, si nu pe aducerea prietenilor pe care deja ii ai, ca sa conversezi cu ei si pe FaceBook. O poti face direct, face to face, zilnic. FaceBook leaga oameni de diferite nationalitati, statusuri, varste, ocupatii, din diferite tari si de diferite credinte. Oamenii sunt legati de anumite opinii similare sau cauze pentru care pledeaza. A veni pe FaceBook, a-ti completa un profil aici, a trimite invitatii oamenilor la COMUNICARE inseamna a accepta schimbarea, evolutia si cunoasterea de oameni noi. Este o conditie implicita. Pentru cine nu accepta aceste mici detalii, exista yahoo.

7 comentarii:

  1. Cred ca fiecare percepe diferit functia site-urilor de socializare, in general tinerii nu fac diferenta intre o persoana intalnita pe net sau in club, si n-au probleme sa socializeze simultan pe mai multe retele de gen...Pentru cei care au trait si vremurile fara internet, deja este de admirat faptul ca folosesc site-urile astea. Mi se pare edificator commentul asta citit pe undeva:

    "Vorbesc cu nepotu-meu pe telefon. ‘Ce faci ?’ zic eu. ‘Sunt pe net cu niste prieteni’ zice el. ‘Super’, zic eu ’si de unde ii cunosti ?’. ‘Pai de la Counterstrike’ zice nepotu’. Eu oripilat ‘Pai tu consideri prieteni niste necunoscuti cu care ai jucat Counter ?’ Nepotu: ‘Pai cum, normal !’ "

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca am fost acum la un seminar cu Cristi Manafu si cu Victor Kapra si mi-a mai trecut putin supararea. O intalnire pozitiva, plina de continut. Chiar ma gandeam daca apuc anul asta un seminar care sa imi si placa.

    RăspundețiȘtergere
  3. e in firea omului sa comunice mult mai usor cu persoanele din anturaj decat cu indivizi pe care de abia i-a cunoscut. Nu trebuie sa te ingrijoreze flecareala pe facebook, pana la urma asa mai capata oamenii curaj sa opineze si in fata unor necunoscuti. Si pana la urma, cati oameni sunt cu adevarat curiosi si pasionati de domeniul in care lucreaza astfel incat sa puna intrebari, sa caute raspunsuri, sa provoace spre dialog si in mediile pe care le enumeri tu in post?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehehe, chiar asa rau te-am suparat? Argumentele tale stau in picioare pentru cineva care are prieteni numai la el in oras, eu ii am imprastiati prin toata lumea, si atunci logic ca nu pot comunica cu ei face to face, zilnic, desi ii cunosc personal. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  5. romanasii sunt cam sceptici din nastere. si eu m-am saturat cati mi-au trantit fraza "ne cunoastem de undeva ?" pe facebook, linkedin etc. (siteuri de socializare). pai omuletule care ma intrebi, eu sunt pe site-ul respectiv pt. a cunoaste oameni noi, si majoritatea contactelor care le am pe aceste siteuri sunt prieteni cunoscuti acolo.

    romanasii trebuie sa inteleaga ca OPEN'ness este ceva BUN, nu ceva RAU. Romane Deschide-te! :P

    RăspundețiȘtergere