7 iun. 2013

LICEENII DIN 18 ORAŞE INTRĂ ÎN ŞCOALA DE INOVAŢIE!


Nu ştiu daca aţi aflat, dar s-a lansat cea de-a doua ediţie a programului de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie”, un program de educaţie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Derulat în 2012, ca program pilot al platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia”, „Şcoala de inovaţie” se lansează în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi. Şi în 2013, Programul se bucură de  susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 


Ce ce intamplă exact? 
Ediţia din acest an a Şcolii de inovaţie reprezintă provocarea lansată elevilor din liceele a 18 oraşe din ţară, de a duce lumea cu un pas înainte, prin inovaţie şi creativitate. Programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest, iniţiatorul proiectului, să premieze cele mai bune idei, astfel: 


  • Locul 1 – finanţare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5
  • Locul 2 – doua tablete iPad
  • Locul 3 – două tablete mini iPad. 
Prima etapă (1 iunie - 7 iulie)
În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii, pe pagina de Facebook a programului: www.facebook.com/scoaladeinovatie. Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. 

Cea de-a doua etapă (august)
În luna august, echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie. Aici ei vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie. 

Care sunt oraşele incluse în program?
Oraşele incluse în program: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Zalău.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu