21 iun. 2013

Campofrio - libre de compromisos

Mancarea cu specific spaniol este varianta sanatoasa a iubitorilor de carne.

In cadrul evenimentului Campofrio -  15 ani in Romania, aniversat alaturi de persoane dragi, jurnalisti si bloggeri  de cooking cunoscuti, am fost invitati sa exploram o lume libre de compromisos cu cele mai bune specialitati preparate din carne.












Iata ce bunatati am gustat:
  • Jamon Serano Campofrio 
  • Gazpacho Andaluz ( supa rece Andaluza din legume proaspete crude :rosii,ardei,ceapa,usturoi,castraveti,paine si foarte multa dragoste.)
  • Sos AliOli (usturoi, ulei,lapte si foarte multa dragoste)
  • Platouri reci cu specialitati Campofrio:  rulouri de salam picant cu boquerones / Queso curado (branza de oaie madurata tipic spaniola) / Chorizo / Salam picant / Salchichon
  • Migas de chorizo Campofrio ( cartofiori prajiti taiati foarte subtire cu chorizo Campofrio si ou amestecate cu putin usturoi)
  • Gambas al ajillo (creveti prajiti in ulei de masline cu usturoi si chili)
  • Paella de chorizo Campofrio si fructe de mare( paella mancare tipica valenciana orez cu ceapa ardei sos de rosii supa de peste boia usturoi chorizo si fructe  de mare)
  • Sorbete de limon al cava ( sorbete de inghetata de lamaie cu vin spumos)
  • Tarta de manzana con helado de vainilia (tarta de mere cu inghetata de vanilie)


Gazdele evenimentului au fost Sorin Barbu (proprietar restaurant Alioli) si bucatarul sef Juan, care a gatit Paella de chorizo Campofrio.

7 iun. 2013

LICEENII DIN 18 ORAŞE INTRĂ ÎN ŞCOALA DE INOVAŢIE!


Nu ştiu daca aţi aflat, dar s-a lansat cea de-a doua ediţie a programului de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie”, un program de educaţie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Derulat în 2012, ca program pilot al platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia”, „Şcoala de inovaţie” se lansează în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi. Şi în 2013, Programul se bucură de  susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 


Ce ce intamplă exact? 
Ediţia din acest an a Şcolii de inovaţie reprezintă provocarea lansată elevilor din liceele a 18 oraşe din ţară, de a duce lumea cu un pas înainte, prin inovaţie şi creativitate. Programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest, iniţiatorul proiectului, să premieze cele mai bune idei, astfel: 


  • Locul 1 – finanţare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5
  • Locul 2 – doua tablete iPad
  • Locul 3 – două tablete mini iPad. 
Prima etapă (1 iunie - 7 iulie)
În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii, pe pagina de Facebook a programului: www.facebook.com/scoaladeinovatie. Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. 

Cea de-a doua etapă (august)
În luna august, echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie. Aici ei vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie. 

Care sunt oraşele incluse în program?
Oraşele incluse în program: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Zalău.