8 dec. 2011

Primul bebe născut în apă la maternitatea REGINA MARIA Braşov


Azi-noapte, la ora 02.23, la Maternitatea REGINA MARIA Brasov, s-a născut primul copil prin metoda naşterii în apă. Fetiţa a obţinut nota 10 la naştere, cântăreşte 3220 grame şi are 54 cm lungime.

CARE SUNT AVANTAJELE NAŞTERII ÎN APĂ?
  • Avantajele naşterii în apă decurg din procesul natural pe care îl implică:
  • Mama are parte de o relaxare mai bună în cursul naşterii, durerea percepută fiind diminuată;
  • Uneori, nu este nevoie de nici o altă metodă de analgezie
  • Pentru noul născut, trecerea din mediul intrauterin către cel extrauterin este mult mai lina 

 
MULTE ÎNDOIELI, RISC MINIM

Tot ce e nou naşte, la început, îndoieli. Naşterea în apă este privită înca de catre multe mamici cu îndoială. Pentru a elimina indoielile, domnul Dr. Iosif Niculescu Medic Specialist Obstetrică - Ginecologie REGINA MARIA Reţeaua privată de sănătate ne sfătuieşte: 

Înainte de a opta pentru naşterea în apă, mama trebuie să fie informată de către medic şi personalul specializat al clinicii, să i se facă o pregătire adecvată privind ceea ce o asteaptă, să analizeze riscurile, să ştie dacă prezintă contraindicaţii pentru acest tip de naştere. Este recomandat ca femeia gravidă să urmeze cursuri de pregătire despre naşterea în apă, eventual gimnastică specifică şi să aibă o discuţie lămuritoare cu medicul sau moaşa cu 2-3 săptămâni înaintea termenului de naştere.
În ţara noastră, naşterea în apă este un concept relativ nou. Viitoarele mame au multe elemente neclarificate şi temeri în ceea ce priveşte venirea pe lume a copiilor. De exemplu, există adesea teama de înec pentru bebeluş, care nu este însă justificată. În momentul naşterii, noul născut trece de la un mediu intrauterin acvatic la unul extrauterin, de asemenea, acvatic, ceea ce înseamnă o experienţă mai puţin traumatică. În aceste clipe respiraţia se face prin cordonul ombilical, la fel ca înaintea naşterii. Adevărul este că naşterea în apă nu implică în sine nici un risc atâta timp cât există un personal medical bine pregătit pentru o monitorizare permanentă, cât şi un echipament medical corespunzător.
În primul rând, medicul trebuie să ia în considerare faptul că scoaterea feţei (nas, gură), din apă trebuie sa fie definitivă şi ulterior nu mai este permisa re-imersia. De asemenea, cada specială în care se aşează mama pe timpul travaliului necesită condiţii de igiena stricte.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu