7 dec. 2011

10 kilometri pe zi pana la scoala


În perioada 7 decembrie 2011 – 31 martie 2012, World Vision România va derula campania „Eu cum ajung la școală?”. Campania adresează problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la școală. Pornind de la acest aspect, principalul obiectiv al campaniei este strângerea de fonduri în vederea achiziționării a două microbuze care să asigure transportul celor 150 de copii la școală. Totodată, World Vision România dorește să atragă atenția românilor asupra lipsei accesului la educație pentru copiii defavorizati din mediul rural şi să îi mobilizeze să ia atitudine în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sociale şi de educaţie ale acestor copii.


Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat școala în prima jumătate a anului școlar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon școlar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural. Din discuțiile pe care reprezentanții World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat școala, reiese că un factor favorizant îl reprezintă sărăcia, dar și distanța foarte mare până la școala care asigură ciclul gimnazial în comună.

Pentru susținerea financiară a campaniei, World Vision România pune la dispoziție două numere de telefon in rețeaua Romtelecom: 0900 900 090 pentru a dona 5 euro și 0900 900 092 pentru a dona 10 euro. Totodată, cei care doresc să vină în ajutorul celor 150 de copii, pot intra pe site-ul organizatiei, sectiunea Dăruiește speranță și să doneze o sumă la alegere, în intervalul 30 de lei – 200 de lei.  

Alătură-te campaniei „Eu cum ajung la școală?” și transformă chinuitorul drum spre școală, într-un motiv de bucurie. Vei face fericiți 150 de copii! Mai multe detalii gasiti aici: www.worldvision.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu