22 oct. 2009

Un dialog pozitiv


Astazi, m-am intalnit la HotNews cu Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, fondatorul psihoterapiei pozitive. M-a incantat nespus simplitatea unui om care a infiintat practic o disciplina recunoscuta la nivel international. Acum, dupa mai bine de 40 de ani, efectele pozitive ale aplicarii disciplinei in viata de zi cu zi, la oameni de toate tipurile si nationalitatile, este un fapt.


M-am bucurat de un dialog "pozitiv" care mi-a lasat o impresie de liniste, impacare si senzatia ca 1 ora din viata unei personalitati marcante nu este mult de daruit unui om oarecare, adica mie.


Psihoterapia pozitiva poate fi solutia pentru o gama larga de probleme umane. Ne arata cum ne putem doza energia pentru a echilibra cele 4 componente ale vietii cotidiene si anume: corpul, realizarile, interactiunea si viitorul. Stiati ca persoanele anxioase, depresive sunt intr-o permanenta competitie cu ideea de viitor, de ce o sa se intample, mai concret resimt permanent si obsedant teama de viitor? Si totul porneste de la ideea de control? Mai multe detalii gasiti aici.

4 comentarii: