13 apr. 2009

Virtual Bucharest

La sfarsitul anului trecut, mai concret in noiembrie 2008, am ales sa fac echipa cu Aura Tatu, cea care a adus Second Life in Romania, pentru lansarea in premiera in tara noastra a proiectului pilot Virtual Bucharest. Virtual Romania este un proiect de promovare a Romanieateneui prin intermediul celei mai avansate platforme de internet 3D - Second Life. Acesta se bazeaza pe reconstructia in detaliu a unor orase si locuri din Romania si pe promovarea valorilor romanesti in comunitatea internationala. Conceptul urmeaza trendul international al dezvoltatorilor de spatii virtuale prin crearea aşa numitelor "mirror-worlds" - spatii virtuale care reproduc locatii din realitate si care atrag un numar mare de utilizatori.

In faza pilot, a fost reprodusa Piata Revolutiei din Bucuresti. Comparativ cu site-urile clasice de internet (in 2 dimensiuni) - spatiile virtuale tridimensionale au avantajul caracterului imersiv (realitate virtuala incipienta) atragand comunitati semnificative de utilizatori cu capacitati peste media utilizatorului traditionali de internet (tineri, foarte orientati catre tehnologie, trend setteri, creatori de continut online).

Virtual Bucharest a pornit de la premisa ca brandingul de tara incepe, in primul rand, cu noi insine. Oamenii construiesc imaginea tarii si de ei depinde sa o schimbe daca nu sunt multumiti de ea.

Gasiti aici ce s-a intamplat pana la urma.

2 comentarii:

  1. Incet-incet poate iesim la iveala. Ma refer ca si brand de tara, din pacate (sau nu) tot prin noi, "oamenii de rand", nu prin oficialitati si prin potentele lor financiare. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai noi putem repara si tot noi putem strica totul. E vorba aici de optiuni.

    RăspundețiȘtergere