9 apr. 2012

Sunt adolescent şi mă tratez ... de fumat

Vineri, la Institutul Marius Nasta, în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel", a avut loc un workshop destinat informării elevilor din clasa a 10-a, Liceul Tudor Vianu, despre efectele fumatului. Acţiunea a cuprins: o prezentare video despre componentele toxice ale fumului de ţigară şi despre modul în care acesta afectează organismul; o vizită la "muzeul plămanilor afumati", din cadrul Institutului;
o scurtă prezentare a metodelor de renunţare la fumat, cu accent pe sprijinul pe care copiii îl pot acorda părinţilor pentru a renunţa la ţigări; o sesiune interactivă despre motivele şi metodele pentru a nu începe să fumezi. La final, tinerii au asistat la un experiment în care au observat care este cantitatea de nicotină care se depune în plămâni după fumarea unei ţigări.
Una din principalele ţinte ale acţiunilor de combatere a consumului de tutun o reprezintă copiii şi adolescenţii. Producătorii de tutun au dezvoltat produse noi, atragătoare pentru copii, adolescenţi sau adolescente, vezi aromele de ciocolată sau mentă sau ţigările slim, ultra-slim, colorate, în pachete asemănătoare rujurilor. Cei care îşi doresc ca, în principal copiii să nu se apuce de fumat şi să nu devină dependenţi de această boală cronică, pot cauta soluţii în motivele pentru care aceştia sunt atraşi de tutun. Familia în care unul sau ambii părinţi fumează este primul contact al copilului cu drogul. S-a demonstrat de mult timp că, în cazul copiilor care trăiesc în familii în care nu se fumează, probabilitatea începerii fumatului scade cu aproximativ 75%. Un studiu efectuat pe o durată de 3 ani arată că părinţii care continuă să fumeze, însă în afara casei, descurajează copiii în iniţierea fumatului. Mai mult, chiar dacă adolescentul a început deja să fumeze, faptul că nu îi este permis să fumeze în casă, îi dublează acestuia şansele de renunţare la fumat .

Un comentariu:

 1. Doresti sa scapi de fumat si nu stii cum?
  Vino pe StopFumatul.ro si
  beneficiezi de un grup de sprijin care
  te va ajuta sa renunti intr-un mod usor,placut
  si alaturi de prieteni care au trecut prin ce
  simti tu si pe care poti conta.Intra pe forum:
  http://www.stop-fumatul.ro/forum/ si te vei
  convinge.
  Viorel.

  RăspundețiȘtergere