23 mar. 2012

A ajuta înseamnă a face, concret, ceva

Este şi cazul unor vedete îndrăgite de la noi, printre care Cabral, Andreea Pătraşcu, Mădălina Drăghici şi Roxana Ciuhulescu care s-au alăturat campaniei World Vision.
Campania adresează problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui care, pentru a ajunge la școală, sunt nevoiți să meargă pe jos 10 kilometri. Acțiunea caritabilă s-a desfășurat în cadrul KFC Dorobanți și a avut ca scop stimularea strângerii de fonduri în vederea achiziționării unui microbuz școlar. Astfel, timp de două ore, cele patru vedete s-au implicat activ și au încurajat clienții restaurantului să ajute copiii din comuna Rebricea prin donații punctuale în valoare de 5 lei. În schimbul acestei sume, Cabral, Andreea Ibacka, Roxana Ciuhulescu și Mădălina Drăghici au oferit donatorilor câte un magnet inscripționat cu numele campaniei.
La finalul evenimentului, vedetele au oferit autografe pe cămașa pe care a purtat-o, obiectele vestimentare urmând să fie licitate pe pagina de Facebook a World Vision Romania. Banii vor fi direcționați către campania „Eu cum ajung la școală?”.

Si asta

O primavara minunata in care simt si asta:-D si asta.

19 mar. 2012

Intervenţie chirurgicală în premieră în România

Săptămâna trecută, la REGINA MARIA Reţeaua privată de sănătate, s-a născut Vlad. Baieţelul nu este un copil oarecare, ci unul care a luptat în burtica mamei lui pentru a avea şansa de a respira normal. În urmă cu câteva săptămâni, Vlad a primit o şansă la viaţă printr-o intervenţie chirurgicală în premieră în România, operaţia de hidrotorax fetal bilateral tratat în utero.
Mamica lui Vlad, aflată în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o să meargă la Dl. Dr. Rahimian pentru a avea o a doua părere medicală. Dl. Dr. Rahimian i-a confirmat diagnosticul: în plamânii micuţului se acumulase lichid. Dacă acesta ar fi crescut în cantitate prea mare, ar fi dus la comprimarea plămânilor. La naştere, copilul ar fi putut prezenta insuficienţă respiratorie severă, potențial fatală. Dl. Dr. Rahimian le-a vorbit viitorilor părinţi despre chirurgia fetală. Desi, iniţial, aceştia au fost temători, Dl. Dr. Rahimian a petrecut timpul necesar pentru a le prezenta riscurile şi beneficiile intervenţiei intrauterine. Pentru a-i convinge, Dr. Rahimian le-a vorbit despre experienţa în lume cu astfel de cazuri şi despre ceea ce dânsul crede că ar fi cea mai bună variantă pentru copilul lor. Părinţii au înţeles că pot şi trebuie să ia cea mai bună decizie pentru copilul lor. În săptămâna următoare de sarcină, Dl. Dr. Rahimian a montat la nivelul fătului un şunt toraco-amniotic. Prin acest şunt, lichidul din plămâni a fost drenat în lichidul amniotic, ceea ce a permis dezvoltarea plămânilor în utero, aceştia ajungând la o mărime normală la naştere. „Hidrotoraxul fetal este o acumulare anormală de lichid în cavitatea pleurală a fătului. Lichidul se găseşte între plămâni şi peretele toracic, putând fi prezent la nivelul unui singur sau al ambilor plămâni. Hidrotoraxul fetal primar sau chilotoraxul este o afecţiune relativ rară, apărând la una din 10.000-15.000 de sarcini. Ca urmare a apariţiei tehnicilor prenatale de diagnostic şi, în special, a ecografiei fetale, această afecțiune poate fi descoperită din timpul sarcinii, iar în cazuri atent selecționate, poate fi tratată intrauterin.”, declară Dr. Hadi Rahimian Director Medical, Spitalul de Obstretică-Ginecologie REGINA MARIA.“

6 mar. 2012

CATE CONTURI DE FACEBOOK, TOT ATATIA FUMATORI IN ROMANIA

In Romania, aproape 4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. Primul studiu GATS, realizat de catre americani in România, arată că prevalenta fumatului in Romania este de 26,7%. Mai mult de 1/3 dintre adulți sunt expuși la fumul de tutun second-hand (fumat pasiv)la locul de muncă, 86.6% în restaurante și 94,4% în baruri și cluburi, in timp ce 72% dintre adulti s-au declarat în favoarea interzicerii totale a fumatului în restaurante şi 57% sunt de acord cu interzicerea fumatului in baruri si in cluburi. La nivel mondial, consumul de tutun cauzeaza moartea a peste 5 milioane de oameni, anual. Daca nu se actioneaza urgent, peste 8 milioane de oameni de oameni vor muri pana in 2030. Studiul Global asupra Tutunului la Adulți (GATS), condus în România în 2011, este un studiu reprezentativ la nivel național in care s-a urmarit evaluarea consumului de tutun la persoane in varsta de peste 15 ani. Studiul include informaţii privind caracteristicile de bază ale respondenților, fumatul, renunțarea la fumat, expunerea la fumul de țigară second-hand, aspectele economice, mass-media, atitudinile, cunostintele si perceptiile referitoare la consumul de tutun. Pentru cei care vor sa se lase de fumat, exista Programul National Stop Fumat creat cu scopul unic de a alunga dependenta de nicotina din viata noastra. Inceputul e greu, insa merita. Puteti porni de aici.