9 dec. 2011

DULCELE GUST AL CIOCOLATEI

Azi, ne-am indulcit la o sesiune de induction sau “how it’s made” chocolate, la Choco World. Am aflat ca, desi dependenta de ciocolata e un lucru rau, "cel mai dulce deliciu" are si foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra: ciocolata neagra, deoarece induce sentimentul de satietate, poate fi un bun prieten in cura de slabire. Mai mult, datorita continutului sau de magneziu, ciocolata are un rol benefic in combaterea stresului si in reducerea riscului de infarct si de diabet de tip 2. Tot magneziul, atat de necesar in alimentatia femeilor, reduce presiunea arteriala si are un efect pozitiv in incetinirea evolutiei osteoporozei.


Studiile au demonstrat ca ciocolata si cacaua te pot scapa de acele proteine programate incorect si de colesterolul "rau". De asemenea, vitamina B3 existenta in ciocolata, reduce depunerea de grasimi pe artere.
Ciocolata este si un foarte bun antioxidant, cacaua avand o capacitate antioxidanta de 5 ori mai puternica decat a ceaiului negru. Mai mult, un studiu realizat de cercetatorii Universitatii Yale, intr-un interval de 4 ani, pe un esantion reprezentativ de 2.291 de femei, a dovedit ca ciocolata protejeaza femeile in timpul sarcinii. Consumata zilnic, ciocolata reduce intr-o proportie de 69% riscul de sarcina toxica.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu