10 dec. 2013

„Bursa de Fericire”, locul unde investiţiile se traduc în şanse la viaţă



La finalul lunii noiembrie, la Banca Naţională, s-a deschis oficial Bursa de Fericire”, o platformă on-line de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti. Evenimentul este o iniţiativă a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul Ogilvy&Mather




Ideea crearii unei Burse de Fericire a pornit de la studiile care arată că oamenii sunt mai fericiţi atunci când reuşesc să îi facă pe alţii fericiti. 





Rapoarte internaţionale plasează România pe un loc codaş la capitolul fericire, dar fruntaş în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer.Bursa de Fericire este o modalitate prin care aceste statistici ar putea fi inversate.

În cadrul Bursei de Fericire oricine poate investi în dotarea secţiilor de oncologie din România, ceea ce va permite tuturor să se implice direct în schimbarea modului în care sunt trataţi pacienţii care suferă de această boală, din punct de vedere medical. Ceea ce diferenţiază acestă platformă de toate celelalte este transparenţa totală, faptul că donatorii vor vedea concret traseul banilor. Încă de la început, pe bursadefericire.ro vezi cât donezi, stadiile proiectului, şi finalitatea sa, care constă în vieţi salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putând să vadă concret unde au ajuns banii donaţi.


Calitatea de acţionar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât şi juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din ţară, prin achizitia de acţiuni cu preţ fix, disponibile în permanenţă online pe portalul bursadefericire.ro. 

În cazul companiilor, acestea pot să redirecţioneze până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către Bursade Fericire”.

Încă din 2009, membrii fondatori ai Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu şi Bianca Voinescu, precum şi preşedintele onorific, Paula Herlo, au încercat să contribuie la modernizarea sistemului medical din România. Proiectele derulate până în prezent s-au materializat în strângerea a peste 3 milioane de euro. Proiectele finanţate din această sumă au condus la crearea Centrului de excelenţă în tratarea cancerului la copii, la Spitalul Louis Turcanu Timişoara, a triplării capacităţii de transplant de celule stem a României prin construirea a 18 camere sterile la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Turcanu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mărirea capacităţii secţiei de neonatologie a Maternităţii Polizu, prin achiziţia de aparatură performantă şi incubatoare, contribuind la refacerea „Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare Cristian Şerban, Buzias”, după incendiul din mai 2012.

Prin proiectul actual, Bursa de Fericire, „Asociaţia Dăruieşte Viaţă” îşi doreşte să  schimbe percepţia despre filantropie si sa aduca in atenţia companiilor importanţa gestului de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit către dotarea centrelor de oncologie.

Mai multe detalii: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu