19 sept. 2012

Crosul Seniorilor

Asociatia Romana de Urologie organizeaza joi, 20 septembrie, cu incepere de la ora 10.30, in parcul IOR din Bucuresti „Crosul Seniorilor, in pas cu viata activa”. Startul se face din parcul IOR, zona ESPLANADA (intrarea in parc din intersectia strazilor Baba Novac cu Campia Libertatii).
Participantii vor face un tur de parc (3,14 km). Castigatorii vor primi premii constand in tricouri, articole sportive si obiecte de uz casnic, iar toti participantii vor fi inscrisi, automat, la o tombola cu premii si vor avea acces la o consultatie gratuita asigurata de medicii urologi prezenti la eveniment. Evenimentul face parte din campania de informare si educare a populatiei despre afectiunile prostatei, precum si despre necesitatea controlului medical si a tratarii din timp a acestor afectiuni, cu ocazia “Saptamanii Europene a Urologiei 2012”.

11 sept. 2012

Daria poate sa mearga la scoala



In Spitalul Baneasa, neurochirurgul Sergiu Stoica a reusit sa indeparteze complet o tumora voluminoasă de trunchi cerebral la o fetita de 12 ani.

Nu cred ca vreun parinte ar putea primi o veste mai rea despre copilul sau”. Este primul lucru pe care ni l-a spus tatal Dariei, fetita de 12 ani operata de Dr. Sergiu Stoica. “A avut dreptate mami. Nu am simtit nimic. Mai usor ca un vis”. Sunt primele cuvinte ale Dariei in timp ce se trezea, dupa anestezie, pe masa de operatie. 



Dupa cateva zile de la operatie, Daria a plecat acasa neschimbata. Lunea viitoare, pe 17 septembrie, Daria incepe scoala iar viata ei va fi cel putin la fel de buna ca inainte de operatie.